Click Aici Pentru Anvelope Duro
 
anvelope duro

 

Click Aici Pentru Anvelope Maxxis
 
anvelope maxxis

 

Click Aici Pentru Anvelope ITP
 
anvelope itp

 

Alegerea corecta a anvelopelor pentru ATV-ul dvs.

anvelope atvPrimul criteriu de care trebuie sa tinem cont la alegerea corecta a anvelopelor pentru ATV este scopul utilizarii acestuia. Exista multe motive pentru a detine un ATV, in functie de preferintele sau necesitatile fiecaruia: pentru plimbari si agrement, pentru munca la ferma, pentru curse off-road, etc.

Pe piata actuala de anvelope pentru ATV-uri exista o multime de profile si tipuri de anvelope, acestea fiind concepute special pentru diferite utilizari: teren accidentat si plin de noroi, zapada, asfalt sau pentru curse.

Unele profiluri de anvelope se comporta bine pe mai multe tipuri de suprafete, iar altele se uzeaza foarte rapid la utilizarea lor pe terenuri necorespunzatoare.

De exemplu, anvelopele concepute special pentru noroi dispun de profile mai accentuate, asigurand o aderenta foarte buna in mocirla, insa la o utilizare indelungata  pe asfalt, durata de viata a acestora scade foarte mult.

Dupa stabilirea profilului anvelopei, in functie de necesitatile fiecaruia, urmatorul criteriu in alegerea corecta a anvelopelor pentru ATV este dimensiunea acestora.

Toti producatorii de anvelope pentru ATV folosesc acelasi sistem de masurare a dimensiunii anvelopei. De exemplu, o dimensiune ar putea fi 24×8-12, unde 24 reprezinta inaltimea totala a anvelopei, 8 reprezinta latimea anvelopei iar 12 este diametrul anvelopei, toate cele trei marimi fiind masurate in inch.

Dimensiunile anvelopelor se aleg in functie de recomandarile producatorului. De cele mai multe ori, marimea anvelopelor fata difera de cele de pe spate, insa sunt si cazuri cand toate cele patru anvelope ale ATV-ului au aceleasi dimensiuni.

Un alt aspect important pentru alegerea anvelopelor este calitatea acestora. Fiecare producator are o “reteta” secreta pentru fabricarea anvelopelor pentru ATV. Calitatea unei anvelope este influentata de materialul folosit la fabricarea acestei, de obicei un amestec special de polimeri, si de numarul de ply-uri (straturi) din care este facuta, pe fiecare anvelopa fiind mentionat numarul de ply-uri.

Calitatea anvelopelor au un rol foarte important asupra ATV-ului, influentand stabilitatea si manevrabilitatea acestuia.

Insa, pentru cei mai multi dintre pasionatii de ATV, la alegerea anvelopelor conteaza si pretul acestora. La ora actuala sunt peste o suta de marci si tipuri de anvelope pentru ATV, pretul putand varia in functie de marca, profil, dimensiune sau numar de ply-uri (straturi).

Unii aleg sa achizitioneze mai multe seturi de anvelope pentru ATV, schimbandu-le in functie de utilizarea acestuia: pe noroi, pe asfalt, pe zapada sau la cursele off-road.

In functie de suma alocata pentru achizitionarea anvelopelor si de domeniul de utilizare al ATV-ului, va puteti alege anvelopele perfecte pentru ATV-ul dumneavoastra.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail